22.11.2017, godz.:
rozmiar czcionki domyślny rozmiar czcionki średni rozmiar czcionki duży
Kontrast:
tekstowa
Wieści z PZDRNewsletterTelewizja WMODR

Sprzedaż bezpośrednia

Produkty regionalne i lokalne, wytwarzane według tradycyjnych receptur, bezpośrednio od rolników oraz małych rodzinnych producentów stanowią istotny element dziedzictwa kulturowego, w tym kulinarnego danego regionu. Ze względu na rosnące zainteresowanie żywnością wysokiej jakości, są one w  coraz większym stopniu wytwarzane przez lokalnych producentów oraz pożądane przez konsumentów, w tym odwiedzających region turystów.

Sprzedaż produktów rolno-spożywczych wynika z prawodawstwa krajowego opartego na uregulowaniach obowiązujących wszystkie państwa członkowskie Unii Europejskiej.

Wytyczne Dobrej Parktyki Higienicznej i Produkcyjnej przy produkcji żywności niezwierzęcego pochodzenia w warunkach domowych z wykorzystaniem surowców rośłinnych z własnych upraw oraz w ramach rolniczego handlu detalicznego

Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej

Sprzedaż bezpośrednia produktów pochodzenia zwierzęcego – wymagania z zakresu bezpieczeństwa żywności

Rolniczy handel detaliczny - podstawowe informacje

Ogolnopolska siec zagrod edukacyjnych

Copyright © 2008 - 2017 Warmińsko - Mazurski Ośrodek Doradztwa Rolniczego

ZamknijNa tej stronie internetowej wykorzystywane są pliki cookies zbierane do celów statystycznych i wykorzystywane do poprawnego działania serwisu www.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies można zmienić w ustawieniach przeglądarki - niedokonanie zmian ustawień przeglądarki jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.