20.09.2017, godz.:
rozmiar czcionki domyślny rozmiar czcionki średni rozmiar czcionki duży
Kontrast:
tekstowa
Wieści z PZDRNewsletterTelewizja WMODR

Spotkania informacyjno-szkoleniowe dla producentów rolnych  [2017-03-31]

Spotkania informacyjno-szkoleniowe dla producentów rolnych z województwa warmińsko-mazurskiego
UMOWY KONTRAKTACYJNE (wieloletnie) NA PRODUKCJĘ EKOLOGICZNĄ ZBÓŻ,
STRĄCZKOWYCH I WARZYW KORZENIOWYCH
Minimalny obszar jednej umowy kontraktacyjnej: 10 ha
Oferta kompleksowa:

  • Doradztwo agrotechniczne, w tym w zakresie optymalizacji płodozmianu, nawożenia i ochrony metodami i środkami dopuszczonymi do produkcji ekologicznej;
  • Zaopatrzenie w materiały nasienne, nawozy i środki ochrony dozwolone w ekologii;
  • Doradztwo w zakresie procedur certyfikacji i uzyskiwania dopłat unijnych do ekologii;
  • Szkolenia w celu podnoszenia wiedzy i umiejętności – krajowe i zagraniczne (Francja);
  • Gwarancja skupu całości produkcji (głównie na eksport).

Organizatorzy główni:

Warmińsko-Mazurski Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Olsztynie
Sowul@Sowul Sp. z o.o., AG Feeding Sp. z o.o.,
Bio-Warmia Sp. z o.o., Sylwester Lipski.

Współorganizator:

Suszarnia Warzyw Jaworski Sp. Jawna

Harmonogram spotkań:
•    4 kwietnia 2017 r. godz. 10.00  Miejsce: Działdowo, Starostwo Powiatowe, ul. Kościuszki 3;
•    6 kwietnia 2017 r. godz. 10.00  Miejsce: Lidzbark Warmiński, Gminny Ośrodek Kultury i Sportu, Pilnik 2;
•    7 kwietnia 2017 r. godz. 10.00  Miejsce: Ełk, Park Naukowo-Technologiczny, ul. Podmiejska 5.

UWAGA: Spotkania dedykowane są nie tylko tym gospodarstwom, które już prowadzą produkcję ekologiczną,
ale również tym, które biorą pod uwagę konwersję i certyfikację.

Współpracując z nami zostaniesz profesjonalistą w produkcji towarowej z certyfikatem ekologicznym!

PROGRAM SPOTKAŃ W DNIACH 4, 6 i 7 KWIETNIA 2017 r.

4 kwietnia - Działdowo; 6 kwietnia - Lidzbark Warmiński;  7 kwietnia- Ełk

10.00 – 10.15        Powitanie gości i wprowadzenie – Bogusław Barański, koordynator Kooperatywy Ekopole
                            (skład Kooperatywy: AG Feeding Sp. z o.o., Bio-Warmia Sp. z o.o., Sylwester Lipski,
                            Sowul&Sowul Sp. z o.o.)
10.15 – 10.45        Oferta wieloletnich umów kontraktacyjnych na dostawy zbóż i strączkowych
                            z certyfikatem ekologicznym. Prezentacja kompleksowego doradztwa w zakresie prawidłowej
                            agrotechniki upraw objętych tymi umowami – Jacek Stasiak, AG Feeding, Bogusław Barański,
                            Kooperatywa Ekopole.

10.45 – 11.15        Uprawa lucerny na zielonkę w systemie ekologicznym w  warunkach Warmii i Mazur.
                            Praktyczne wskazówki na przykładzie istniejącego 80-hektarowego kompleksu
                            w okolicach Miłakowa – Marcin Ciok, Futura XXI Sp. z o. o. (tylko na spotkaniu
                            w Lidzbarku Warmińskim); Bogusław Barański, Kooperatywa Ekopole (na spotkaniach
                            w Ełku i Działdowie).

11.15 – 11.40        Oferta wieloletnich umów kontraktacyjnych na dostawy warzyw korzeniowych
                            z certyfikatem ekologicznym do produkcji suszy warzywnych (marchew, seler, por, pasternak
                            i burak ćwikłowy) – Norbert Zelik, Suszarnia Warzyw, Jaworski Sp. Jawna.
11.40 – 12.00         Przerwa kawowa.
12.00 – 12.30         Aktualne informacje dotyczące prowadzenia gospodarstw w systemie ekologicznym.
                            – Maria Jankowska, Warmińsko-Mazurski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
12.30 – 13.00         Dyskusja i zamknięcie części oficjalnej spotkania.

Po godz. 13.00 przewidziany jest czas na rozmowy indywidulane z producentami zainteresowanymi
umowami kontraktacyjnymi

Szczegółowych informacji udzielają:
Ewa Dzierzęcka tel.  665 690 562; Maria Jankowska tel. 665 690 562

Ogolnopolska siec zagrod edukacyjnych

Copyright © 2008 - 2017 Warmińsko - Mazurski Ośrodek Doradztwa Rolniczego

ZamknijNa tej stronie internetowej wykorzystywane są pliki cookies zbierane do celów statystycznych i wykorzystywane do poprawnego działania serwisu www.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies można zmienić w ustawieniach przeglądarki - niedokonanie zmian ustawień przeglądarki jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.